Repülés a Rett-Szindrómáért - Lucia Air

Go to content

Main menu:

Repülés a Rett-Szindrómáért

Repülés a Rett-szindrómáért

Flying for Rett Syndrome from Hungary to Ausztralia

A karitatív repülés célja:

Az elmúlt tíz év eseményei RTL Klub Fókusz


Az interkontinentális karitatív repülést Kántás Andor kereskedelmi pilóta és segítő társa Latky Csongor azért vállalták, hogy felhívják a világban a közvélemény figyelmét a Rett szindróma nevű betegségre és egyben létrehozzák egy fejlesztő központot a halmozottan sérült gyermekek javára Keszthelyen. A második feladata az útnak a sportteljesítmény, amely megmutatja a világnak, hogy Magyar pilóta Magyar gyártmányú repülőgéppel képes ilyen interkontinentális repülésre.

Kántás Andor a repülőgépét Lúcia névre keresztelt az akkor 9 éves lánya után, sajnos Lúcia Rett szindróma nevű betegségben szenved.



2003 január 30. megérkezés Sydney-be.


  2003 január 30-án érkeztünk meg Sydney-be, majd 2003. február 07-én folytattam az utamat egy másik barátommal Melbourne melletti  Avalon Airshow-ra .
  2003. március elején megalapítottam 7 kuratórium taggal a „Lúcia Nyílt Alapítvány a Halmozottan Sérült gyermekekért”.

  2003. októberben folytattam a repülésemet körbe Európában  a cél ugyanaz volt, de most már Ragályi Elemér Kossuth díjas operatőr támogatásával forgattunk bemutató filmet a kiemelten jól működő európai intézményekről.

  2007 őszén  célunkat elértük Keszthelyen az intézmény (Gondviselők Háza) sikeresen elkészült, amit ugyan ebben az időben átadtunk a sérült gyermekek részére, köztük a Lúcia is odajár a mai napig.

  2009 nyarán az intézmény pályázati úton nyert 45millió forintot, ebből a támogatásból szeptember és december közötti időszakban modernizálva lett az intézményt, amelyet 2009 decemberében foglaltak vissza a gyerekek.

Külön köszönetemet fejezem ki az önzetlen művészi munkájukért, Ragályi Elemérnek, Somló Tamásnak és Horváth Charlienak, akik sokban segítettek, hogy az Intézményünk megvalósuljon.

Gondviselés Háza weboldala
Back to content | Back to main menu